Amíg a gomolya érik a kamrában, készítettem egy kis joghurtot. 2l tejből 1,6kg joghurt lett.
- 2012.05.02
- 2l tejet felmelegítettem forrás közelébe,
- 10 percig hőn tartottam
- vízben lehűtöttem 45 fokra
- belekevertem 4ek bakony plusz élőflórás joghurtot
- 3db dunsztosüvegbe beleöntöttem
- dunsztba tettem 6 órára
- dunsztolás után 1/3 részt hűtőbe tettem
- 1/3-ad, 1/3-ad részt lecsöpögtattem, mind 2 részből 10dkg savó csöpögött ki
- a csöpögtetett részekbe tettem 1-1 ek meggydzsemet(saját), és 1-1 ek mézet
- ezután mentek a hűtőbe, + a savó is.
Nagyon finom lett a meggyes is, és a natúr is. Fogok még készíteni.