Ez volt az első sajtkészítés kísérlet.
Eredetileg gomolya sajtot akartam csinálni, de túl sok volt az info a neten, és ezt sikerült kihozni belőle.
Nem bántam meg, mert nagyon finom volt nyersen is, de sütve meg különösen. Szeletelve is lehet sütni, meg kockára vágva is. A felülete szépen megpirul, a belseje pedig krémes lesz. A préselést nyugodtan ki lehet hagyni. Inkább érdemes kilyukasztgatott műanyag dobozban csöpögtetni 24 órát, és utána 20%-os sófürdőbe tenni 5-6 órára.
- 2015.04.18.
- 4 liter tejet forrás közelébe melegítettem
- beletettem fél dl ecetet,
- 15 perc után az alvadékot kiszedtem kendőbe,
- az alvadék túró állagú, rugalmas volt
- préseltem 12 órát,
- hűtőbe tettem
- 4 nap múlva sófürdőbe tettem