sajtjaim, és egyéb tejtermékeim leírása

sajtnapló

sajtnapló

5. Joghurt

2015. május 11. - regisztralok

Ahogy az várható volt, nem tartottam be a tervet, és feta helyett ismét joghurtot készítettem.

Most viszont nem a legutóbbi eljárás alapján. Találtam egy sajtos könyvben egy receptet, direkt gyümölcsjoghurt készítésére. Alapjaiban hasonló a sima joghurthoz, de nem teljesen.

  • 2015.05.11. 1,5l tej
  • a tejet felmelegítettem 83 fokra
  • hőn tartottam 25 percig
  • lehűtöttem 34 fokra
  • belekevertem 1ek joghurtot (Abauj élőflórás natur joghurt)
  • melegített dunsztosüvegekbe töltöttem
  • 12:40-kor az üvegeket lezártam, majd dunsztba tettem
  • 04:40-kor kivettem a dunsztból
  • beízesítette meggydzsemmel, és eperrel.
  • 6 fokra hűtőbe tettem

 

az eredeti recept a könyvből:

kepernyokep_2015-05-11_11_08_24.png

A bejegyzés trackback címe:

https://sajtnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr477449826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása